logo

EUD / EUX Business

Handels-gymnasium

Hf- uddannelser

AVU
FVU
Ordblinde

Teknisk Gymnasium

Nyheder

Nyt navn og identitet. Samme Campus

SCU – Skanderborg-Odder Center for Uddannelse har fået nyt navn.

Skanderborg-Odder Center for Uddannelse huser en lang række uddannelser til såvel unge som voksne. Der er de gymnasiale uddannelser Handelsgymnasiet (HHX), Teknisk Gymnasium (HTX) samt Højere Forberedelseseksamen (HF). Dertil kommer de merkantile uddannelser EUX samt EUD og endelig VUC. Dermed har skolen i flere år reelt haft status af Campus, dog uden at have det som en del af sin identitet.

SCU-Campus markerer starten af det nye år 2017 med et nyt navn og ny visuel identitet SCU, som netop står for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.  

Mangfoldighed af uddannelser
Bag navnet og det nye logo er visionen om at tilbyde uddannelser, der udfolder den enkeltes faglige potentiale og ruster til næste skridt i livet ved at tilbyde en mangfoldighed af værdiskabende uddannelser for unge og voksne i Skanderborg og Odder kommuner.

De samlede værdier som skolen står for er ”respekt”, ”nysgerrighed”, ”dannelse”, ”engagement” og ”fællesskab”.

Nyt stilrent logo
Logoet betegnes som ”seriøst, men kreativt og stilrent, et rigtigt skolelogo”, af Cand. Mag. i Retorik Camilla W. Mortensen fra Århus Universitet

Direktør Rikke Christoffersen er glad for den nye identitet: ”Vi har i flere år overvejet at finde et navn og en fælles identitet, som netop samler vores mange uddannelser under ét. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes med det mundrette navn SCU og den grafiske identitet, som signalerer at vi på samme tid er åbne og seriøse og giver plads til mangfoldighed og derudover giver plads til, at de enkelte uddannelser også har deres egen identitet”.

Rikke Christoffersen 1 

Det nye logo har med sin runde og åbne typografi symbol på de nøgleord, der kendetegner SCU Campus. Nøgleordet nysgerrig betyder, at skolen er åben og interesseret i de studerende og omgivelserne omkring og tilbyder et engagerende fællesskab. Respekt omkring uddannelserne og en seriøs tilgang til undervisning og vejledning af eleverne.

Farvevalget er holdt i sort, grå og grøn mint med henblik på det stilrene design og klassiske look. Derudover er det tro mod skolens tidligere logo og differentierer sig desuden fra andre omkringliggende uddannelsesinstitutioner.

Ét campus rummer flere identiteter
De enkelte uddannelser har deres egen identitet under det fælles brand med symboler, som kendetegner den enkelte uddannelse. Handelsgymnasiet har således striber som symbol på business med associationer til nålestribet forretningspåklædning. HF har med de runde cirkler symbol på mange bolde i luften og en uddannelse som har en kreativ tilgang til studierne. Endelig har VUC med sine bølger et særkende som det omfavnende og livgivende, som vi kender fra en tur ved stranden og havets beroligende bølger.

Det nye navn SCU er allerede integreret i Campus navn og på websitet www.scu-campus.dk og i løbet af februar bliver skolens bygninger tilført skilte og identitet.